Att skratta efter gråtit är nog den bästa glädjen!

 

Livet innan

I hela mitt unga liv har jag varit en ostabil, otrygg, oförstående, konstig och ofta sjuk liten kille som sökt efter vem jag var och vad meningen med livet är. Dagen före min 17-årsdag får kommer beskedet att jag har en tumör i hjärnan som skulle vända min värld upp och ner. Operationen ger allt i hjärnan en smäll och nämn något som inte skadas. Alla mina sinnen försämras eller fördubblas och blir överkänsliga. Balansen och styrkan i kroppen kapitulerar och jag kan till en början knappt gå, stå eller tala. Men en ung kropp återhämtar sig fort.

Efter några veckor när hoppet börjar återvända så kommer nästa besked, tumören var mycket agressiv. Jag hade vist cancer i hjärnan. Nu väntades högsta möjliga cellgift- och strålningsbehandling. Denna blandning av misshandelsmedel och tidigare skador gör det nästan outhärdligt. Strålningens bränskador bränner min hals, lungor, mage, ja där organen vid ryggraden sitter. När jag kämpat i timmar för att få ner mat efter att tuggat och tuggat, hostat och gråtit ner den som gör så ont så spyr jag upp det. Tänder, hårbotten, muskler och leder värker och jag ifråga sätter varför jag måste leva och utgöra en börda för alla som måste ta hand om mig.

 

Vändpunkten

Förutom min största tacksamhet till min mor så är hunden Sigge och barncancerfonden mina andra största hjältar.  Som min syster och mina vänner! Sigge fick mig att våga gå ut igen, träna upp min kropp och se en framtid. Barncancerfonden fick mig att känna mig som en duglig människa, där jag blev någon igen och där mina första leenden kunde hjälpa andra. Mitt cv hos barncancerfonden är redan långt och jag kommer ägna mitt liv åt att förlänga det. Men jag är självklart så tacksamsam över de okända människor som hejat på mig eller de som inte vet vilket intryck dem gjort! Alla har kämpat med mig, kämpar med mig. De säger att jag är en kämpe, men jag är ingenting utan er alla. Och det är ganska underbart att kunna säga att jag har väldigt stor familj på 100 tals människor!

Livet efter

Idag jobbar jag som skådespelare och fritidspedagog. Livet lekerverkligen, bokstavligen. Om jag inte leker med barn så leker jagi olika roller på scenen eller med samhällets hårda sociala tygl-ar. Problem finns inte i min världsbild längre, det finns bara hinder som vi alla måste besegra innan vi kan gå vidare. 
"Problem är till för att lösas och om det kan lösas så är det ju inget problem."
Att se ett leende hos en människa är absolut det bästa jag vet och om jag själv är upphovet till det så är det ännu bättre. Jag har blivit en expert på att leva på kärlek men tyvär så kan ingen leva utan pengar... Även att jag har en så stor förmögenhet avkärlek. Men jag oroar mig inte längre som i början. Nu ser jag inget som jag inte kan göra! Jagfick en andra chans till liv Så jag kommer alltid, alltid att fånga dagen.
20170507_153941.jpg
Glöm inte att jag finns på  Instagram  Facebook och isaks livsblogg  också !
// Isak Thern

Fråga Isak?

Han älskar frågor och att kunna ge svar! Fråga honom något så göra han sitt bästa för att svara dig så fort som möjligt. Din fråga kommer inte att publiceras.

 
 
Lars RodvaldrIsakComment