Om oss. Vi är ett gäng unga som haft barncancer. Vi startade det här projektet för att kunna berätta om hur det är att vara ung och leva med cancer. Om du också drabbats vill vi att du ska känna dig mindre ensam. Välkommen hit! 

Vi skapade Hopp om livet för att kunna berätta om barncancerforskning som gör skillnad och inspirera ungdomar som drabbats av cancer att söka kunskap. Vi vill också sprida glädje och hopp. 

Den här sajten har vi fyllt med sånt vi själva saknade när vi var sjuka. Eller blev friska. Flera av oss har också medverkat i en dokumentärfilm där vi möter svenska cancerforskare. Dokumentären heter också Hopp om livet och hade premiär hösten 2016. Det här är bara början! Hopp om livet-projektet växer hela tiden med nya filmer, frågor, redaktionsmedlemmar och forskare. 

Vi hoppas att du också känner hopp om livet. Välkommen hit! 

Dosti, Aida, Alexander, Jennifer, Elsa, Freja, Isak och Calle 

vår redaktion

Redaktionen består av oss ungdomar och tillsammans med professionellt yrkesverksamma personer har vi haft flera workshops där vi lärt oss filma, ta ljud, skriva manus, göra research och skapa hemsidor. Vi har även filmat och regisserat en egen talkshow. Det är också vi som skapat fjärilen som är projektets logga.  

Under en helg jobbade vi med stop motion. Vi tittade på filmer om hur det kan gå till och vilka möjligheter som finns. Sedan lärde vi oss grunderna för hur en kan jobba med stop motion. Vi ville förklara ett cancerförlopp på ett pedagogiskt sätt så att alla kan få en inblick i hur det kan kännas att få cancer. 

Följ oss på Instagram och häng med i vårt arbete! 

Här hittar du våra färdiga stop motion-filmer

Calle bloggar om vad redaktionen gör under en träff i Stockholm. Genom stop motion ska vi förklara hur en cancercell fungerar. 

Redaktionsmöte för att spåna fram vilka färger hemsidan ska ha. Elsa har gjort en enkät och frågat folk vilka färger som är mest hoppingivande.

Dosti och Calle ska göra en stop motion-scen som visar hur cancerceller sprider sig. Det slutar med att de gör om scenen.

Dosti förbereder sin film. Han vill berätta om hur han under sin sjukdomstid längtade efter frihet. Se hur han arbetade och hur den färdiga filmen blev.

Freja intervjuar Calle. Hon undrar vad han gjorde när han slutat med sina mediciner och vad som gör honom riktigt glad. 

Dosti ska göra en intervju med Jennifer och regisserar fotograf Alexander hur de ska filma när hon gör entré. 

På en bakgata på Södermalm i Stockholm förbereder och genomför Dosti en intervju med Jennifer.

Redaktionen träffas för att lära sig göra stop motion och illustrera cancerceller. Calle, Dosti, Elsa och Alexander gör rekvisita av rosa silkespapper.

Calles hörna är en talkshow som kom till under en workshop. Calle intervjuar de andra på redaktionen om deras upplevelser. 

Freja filmar redaktionen när de är som mest upptagna med att skapa stop motion. Freja undrar hur det går men får inte så många svar...