årets sommarstad

För sverige är Kalmar årets sommarstad, för mig är Kalmar Livets sommarstad

Enligt reseguiden.se och sveriges röstning så blev Kalmar årets sommarstad för 3:dje året i rad. Men jag lägger min röst på att Kalmar är och alltid ska vara livets sommarstad och det är väldigt konstigt egentligen. På stormaktstiden räknades Kalmar nästan som huvudstad i sverige men sen drog gränsen om och den magiska staden blev bortglömd. Vi skyller allt på danskarna! <3 Jag säger ju det, gränser förstör! Nä, men vi vet ju att det är ju aldrig försent och nu tycks kalmar ta revanche. Kalmar växer, fort. Har du inte vart här så är det högtid.

Imorgon, den 26 juni, så öppnar världens finaste slott sina portar för succé verksamheten "barnens slott" för 9 året i rad. Hela sommaren kan du få uppleva historiska vandringar, färgstarka karaktärer, vackra utställningar, äta gott och förföras av magin. Jag kan stolt säga att jag var med när satsningen startade och har sett dess utveckling. Jag kan också säga att om du inte besöker detta historiska mästerverk och magiska palats (när du besöker kalmar) så missar du en livsupplevelse. För du kommer vija komma tillbaka hit. Om och om igen. Precis som med staden.

Det är "barnens slott" på sommaren , tur vi alla är barn innerst inne, För detta är Verkligen Allas slott!

Samma år, 2009 då barnensslott trollades fram, så fick jag cancern i hjärnan och missade 2 år. Dessutom när jag kom tillbaka, lite för tidigt, så var jag så otroligt kass på allt och de största förändringarna på verksamheten hade gjorts. Jag grät mycket den sommaren, ja gud vad jag har gråit här. Men idag skrattar jag, så fruktansvärt mycket. Nästan för mycket. Kan man skratta för mycket? Nä! Så länge man kan gråta också och det är jag bra på!

Imorgon så ska inte bara Gycklare Klant hoppa fram ur postejen utan också hans franske bror Jacob som fått prevelegiet att få vara prinsessans rådgivare. Ja, nu hoppar inte den lömske brodern och speciellt inte ur en smutsig postej. Men jag gillar balansen på att ha en lågstatus roll och nu också en högstatus roll. Kanske får vi en ny Erik den XIV på slottet nästa år? Det glada pirret och scen-nerverna börjar utsöndras i kroppen och jag längtar! Jag ska ju agera på den coolast arenan och med de bästa kidsen! (Arbetskolegorna) som har blivit min familj.

" Erik xiv - Ett skådespel om makt, kärlek och intriger"

Jag ska prata klarspråk, vi har ett nytt skådespel som kommer ske varje dag kl 13:30 som visar upp delar ur historen! Kom och se det med. Och min bro Filip Rörstöm spelar/sjunger också upp en verklighetsbaserad berättelse på kvällarna i juli. "Draken och Skytten" Tycker du jag gör mycket reklam? Det är väldigt svårt när allt som sker är så himla kul och sååå värt att nämna! Jag kan skriva en bok på allt som händer på slottet och i Kalmar men jag rekomenderar att du kommer och ser om jag talar sanning. Glöm bara inte att Isak kanske gått i ide, men jag finns där nånstans.

Va bara försiktig, du och dina barn kanske inte vill här ifrån sen.

Se på mig, jag är fast. TACK OCH LOV <3

Vi ses!!

// Isak Thern

Isak Thern2 Comments