Isak Thern - Socialminister

upload.jpg

 "När man får blodad tand" - En fot in i riksdagen och lite närmare min vision!

Kan ni fatta? Jag som praktiserande socialminister, det är ganska stort! Så stort och maxat, att hur många bildbevis jag än tar (Det är anledningen varför jag tar så mycket bilder för att min hjärna, med skadan, ska förstå vad den upplever ) så fattar jag ändå inte privilegiet jag fick.  

Men det är faktiskt en av alla stora drömmar/mål och visioner som jag har i livet och jag kommer till det senare i läsningen... 

I tisdags 09:16 kom jag halvspringandes ner på den hala snöslaskskiga gågatan, utanför socialdepartementet, i fin skor och med snö fallande och förblindade min väg. Halvt sur på taxin (som jag inte fick tag på), stel, kall och med röd näsa stoppade portvakten mig. "Isak Thern, Barncancerfonden, jag ska träffa socialminister Annika Strandhäll" Efter en snabb check i komradion så öppnade han dörren och sa "Varsågod". Efter en yttligare säkerhets passage och hälsandes på de andra barncanceröverlevarna Freja och Axel. Kerstin och Amelie från Barncancerfonden, Annikas sekriterare och kommunikatörer m.m. (jag kommer inte ihåg alla). Men jag kommer ihåg den sprudlande glada och pigga Socialministern som glatt visade oss runt på avdelningen, hennes anställda stab och pekade informerande vart andra ministrar hade sina kontor. 

upload.jpg

Regeringsammanträde, högst sekritessbelagt. Här diskuteras saker som ska tas upp i Riksdagen.

Detta är en väldigt fin bild där man ser hur viktig bakom kameran är!

Detta är en väldigt fin bild där man ser hur viktig bakom kameran är!

Sa jag hur kul och intressant vi hade det? 

Sa jag hur kul och intressant vi hade det? 

upload.jpg

Efter regeringssammanträdet och efter ett långt och djupt samtal om våra egna historier, gemensamma, tyckanden, tänkanden, med ett gäng bakomkameran människor så gick vi alla tillsammans mot riksdagshuset för lunch och rundvandring med riksdagsledamöter. Tänk att man suttit på stolen, ätit med samma bestick, gått i samma fotspår och pratat politik med kollegor som Stefan Löven har!) Sen fick vi träffa och ha möte med gymnasieministern och jag fick tillfälle att berätta hur dåligt universitetet i Kalmar tagit hand om mig och bemött min skada. För om det är så omänskligt på alla univeritet/högskolor i Sverige så måste här ändras! 

"Vänta, ni har bara hört om hur vakter och polisen behandlat mig på krogen? Då har vi ett intressant blogginlägg om skola att se fram emot"

Ministrarna m.f. var så otroligt tacksamma och lite förvånade över mina ord och upplevelser och de skulle verkligen ta med sig dem! Detta var så otroligt skönt ska ni veta när man fick berätta om detta djupa sår.

Detta gudomliga bröd smakade som en matig morotskaka  (Jag älskar morotskaka)

Detta gudomliga bröd smakade som en matig morotskaka  (Jag älskar morotskaka)

upload.jpg

Jag insisterade att vi skulle ta detta fotot, fast att vi inte hade tid, och det gjorde vi ju rätt i! (Del av gamla riksdagshuset)

upload.jpg

Inte bara vårdtidningen och Annikas egen kommunikatör intervjuade oss. Även Junior tidning ville ha intervju! Fast synd för jag inte var så intressant för läsare i åldrana 7 till 12 enligt reportern xD Haha..

Nu när man nått Riksdagen, även om detta bara är en liten liten liten del av min vision och mål, för att senare kunna påverka Sverige och få ändra den orelistiskt oklanderiga bubbla jag känner många svenskar lever i. Där vi tar saker för givet, är vana vid att inte få säga sin riktiga talan direkt. Där vi ska vara glada om nån ser oss ibland eller att man måste stå månader i olika köer för att något som borde vara självklart att få hjälp med ögonblickligen! Eller att det ska kännas fel när man gråter, skattar, älskar eller "hatar" (ogillar).

 

Varför  är vi så rädda för att visa oss svaga och be om hjälp?!  

Ja jag tror faktiskt att jag sitter på många svar och jag vill inte längra vara en nertryckt och försynt svensk som ber om ursäkt för att jag har en stark åsikt!

Men ni får ha tålamod (eller mest jag,  för jag är nog mest ivrig) för snart är mitt företag igång och humor hjälpen kan börja! 

upload.jpg

Tack åter igen för att du lyssnar, betyder mycket!

Puss och kram  <3

//Isak Thern

Isak Thern2 Comments