På nyttfödd!

upload.jpg

"Allt är som en mardröm eller som en dramatisk film!" - Men filmen fick ett lyckligt slut, eller en början på nått nytt och fina drömmar började komma och slå in...

Idag kl 15:05 för 8 år sedan påbörjades en operation som tog 9 timmar. Jag skrev så klart en detaljerad dagbok även denna dag och de sista orden jag slarvigt hann skriva var att jag måste hinna spela "vem där" med min syster, Haha.. 

Nu var allt regält suddigt i veckor efter operationen och direkt på uppvaket minns jag som i en läskig dröm att jag såg mor och fars dimmiga ansikten där på natten. Men jag har en klarare bild av min syster när jag vaknar nästa morgon. Inte för att jag kunde tala eller riktigt se men jag tror hon förstod att jag var trygg och glad att bara hon var där just då (mamma sov som hade vakat oroligt hela natten).

Detta första livsverk (som jag ser det) Reborn "Filmen om cancern och livet efter" hoppas jag att du ser som en rörlig bild (inte film som rörlig bild kan betyda, det rör sig med mig) ett konstverk och med livets starkaste symboliker. Allt och alla behövers för att livet ska funka och det vill jag aldrig glömma!

upload.jpg

Dessa 3 personerna värderar jag kanske högst i livet, i alla fall så glömmer jag aldrig vad de aktivt eller vilande och betryggande gjorde, gör och kommer göra för mig.  Jag älskar er och utan er (och så otroligt många andra så klart) så skulle jag inte finnas här idag. 

upload.jpg

"Jag vet vad du behöver" sa mamma en dag när hon hämtade mig efter 20de gången i skolan efter panikångest attack. Jag kände ingen mening med att leva längre efter överlevnaden, och mamma viste vad hennes son behövde. Som kattmänniska och starkt skeptisk till hund så sken nu jag, familjen och människor upp runt om kring oss upp. Pigge Sigge kom med i livet och nu kommer han förevigt ha tassen på mig och visa och påminna mig vad meningen i livet är.

upload.jpg

Som jag skrivit förut så blev jag förälskad i Molin Rouge när jag gick på estet teater på gymnasiet och bestämde redan då att detta skulle sättas på armen en dag. Tänkt vilket öde att jag skulle behöva de orden tidigare och starkare sen när jag fick cancer bara några månader efter...

upload.jpg

Alla teatraliska symboler ligger i grund för vem jag är och som gör mig helare. Musiken, texten, manuset, filmen, teater, ja den gemensamma glädjen jag, eller egentligen ingen kan leva utan!  Men för mig skadade själ så behöver jag den kanske mer för jag känner när min kropp helas och sänder ut alla möjliga endorfiner och adrenaliner som får mig att vilja ful dansa!

upload.jpg

Som jag sa betyder alla symboler nått och "M (in) M (artina)" är längre ner på armen och långt i från cancern. Även om det inte gått så lång tid ivårt förhållande så vet jag/vi så klart att vår kärlek är något extra och vem bryr sig om normer som säger att det går för fort? Jag har ju lärt mig att man ska fånga dagen (Carpe Diem) och nu kan fratiden börja! <3

 

// Isak Thern      

Isak Thern1 Comment