Isak Thern - "Socialmissionärens löfte"

upload.jpg

Mina drömmar är stora, faktiskt gigantiska! Går de att nå? Det har ju börjat kännas så i alla fall för man är ett stort steg på väg till ett bättre Sverige!

Med sån stor hjälp som jag får nu och som jag har saknat, så känns inget omöjligt att maximera flera!

- Ingen ska få känna sig hjälplös och bortglömd!

___________________________

Det är lite svårt att hänga med i bloggandet när man har mycket  saker att göra på livets resa. Min vision, drömmar och mål är ju att spriga glädje, så fler kan maximera sina liv och i sin tur maximera fler själar! Det är nästan omöjligt att hjälpa och glädjas av andra när man själv är sårad och svag. Det är ju därför det är så viktigt att man får rätt uppfattning, kunskap och förståelse om att skador i livet kan bli styrkor, om man får rätta hjälpmedel, och i sin tur, när de mår bättre, fylla fler tomrum, felläkta sår och så ibland onödigt smältande ärr. Ja livet är ett rullande, hopp, tro, balans och livsviktigt resa i omlopp.

Men jag gör så gott jag kan med bloggandet, det är ju en av alla mina kanaler och det är så skönt att få skriva av sig och jag hoppas fler gör som jag...

Jag har dessutom upptäckt/hittat fler diagnoser och skador som jag har att bearbeta och bära på som jag ska forma om till styrkor! Men den informationen och chocken får komma i nästa inlägg... Haha.. 

_____________________________

Nu ska här berättas om vad Isak Thern  - "socialmissionären" 👊😎Jag fick i uppdrag av barncancerfonden efter kampanjen "om jag var socialminister " att medveka i deras efterföljande kanpanj som blev "socialministerns löfte". 

upload.jpg

Förra året med Barncancerfondens kampanj "om jag var socialminister" så spelade ju jag och två andra barncanceröverlevare in en film och skickade ett brev till socialminister Annika Strandhäll och berättade om vår oro över barn- och cancervården, hur vår sjukdomstid var, hur eftervården har fungerat och vad vi skulle vilja se förändring på. Vi träffades, alla tillsammans, Annika, jag, Freja, Axel, barncancerfonden och massa andra viktiga och fina människor på socialdepartementet och i riksdagshuset. Till våren sen, 2018 så lovade socialdemokraterna 500 miljoner till cancervården och i synnerhet öronmärkt till barcancervården.

upload.jpg
upload.jpg

Tisdagen den 3 juli, mitt under Almedalsveckans myller av politiskt nyfikna människor, brinnande talare, plakat med starka slagord och åsikter som kastades hit och dit av alla möjliga.

Det är faktiskt vacker att se att människor bryr sig och börjar brinna av lust, vad det än handlar om, nästan alltid! Den gassande solen gjorde många extra brinnande, utan att smälta eĺler tappa sitt engagemang

Tyvärr finns det ju alltid någon som börjar brinna förkraftigt och får för sig att våld gör skillad, som en cancercell, cellen förstår inte att den borde försvinna! Där har väl brinandet gått över i härdsmälta. Hehe...

Men!  

Med mina nya solglasögon, som jag blivit otroligt kära i, jag blir ju så lätt engagerad i saker, så kom jag till Visby ihop men Axel och hans gulliga familj.   

Komiskt nog, trots att jag hittat solglasens kraft som förbättrar konstigt nog mitt dubbel- och 3D seende så var jag sjösjuk för första gången i mitt liv. Extra konstigt när man är van vid pappas fiskebåtar och extra faderns segelbåt, jag är ju en fisk i vattnet?! Kanske gillar inte fisken att vara i som ett akvarium ? 😉 Juste jag har ju också en hjärnskada och hjärntrötthet, vill alltid glömma det!

Första gången man skulle till Gotland, lite kul tycker mamsen när man är född på grann ön Öland. Men det är aldrig för sent så så komiskt tycker inte jag att det är. Hehe...

Första gången man skulle till Gotland, lite kul tycker mamsen när man är född på grann ön Öland. Men det är aldrig för sent så så komiskt tycker inte jag att det är. Hehe...

upload.jpg

Dagen efter, den 4 juli kl. 14.30 skulle vi i från barncancerfonden och representanter för socialministerposter ur Sveriges rikstagspartier och moderatorn och tvprofilen Kattis Ahlström samlas. I vimlet av pirriga hälsningar, och min iver att få sätta igång så stack ett välbekant och kärt ansikte, med gristrande ögon och ett vitt vackert leende upp fram för mig i min stora biostol jag hade sjunkit in i. Nämnligen socialministern i högperson med sin pressekreterare Viktor glatt redo att kramas!

Efter våra kramar skedde en hastig agenda i salongen där information, frågor och svar, skratt och tårade ögon skedde. Och det viktigaste sen, kontraktet som vi tillsammans fick skriva under på och det viktigaste löftet, jag tycker en regering kan göra. Ge ekonomipolitiskt stöt, visa värme och mänskligt stöd till de barn, unga vuxna och äldre cancerpatienter i en akut nöd kan göra. När livet rasar eller efter det har gjort det och när det raserade livet ska byggas upp igen.

För hjältarna på sjukhuset som ska hålla i dessa kämpandes livstrådar och få gnistan att hållas vid liv eller få den åter att tändas! Det är nog också en viktig tankeställare och påminnanande akt, för hela Sverige och världen, när så aktoritära och viktiga människor som styr Sveriges lagar visar att detta är inget att blunda för! Alla kan ju drabbas av cancer men ingen ska behöva sätta livet till för att få leva.

upload.jpg

Oj nu blev till och med jag rörd, fast det blir jag ofta i mitt arbete, speciellt in acton. Det är nog det bästa jag vet, att få fångas av känslor och inte kunna släppa dem. Nej jag lever på känslor och jag lever för livet! 

Tack alla som håller mig vid liv! 😚🖐❤ 

upload.jpg

Vi ses på www.isakthern.se och på nån annan scen, om det nu är på grusvägen, trappuppgång eller i ett kameraljus 😎❤🖐

PUSS OCH KRAM // ISAK THERN

upload.jpg


Isak ThernComment