"Hoppet"- om liv & död

upload.jpg

På golvet ligger två hjärntrötta och halvsover. I hörnet står en blind i mörkret och håller sig i en annan utan armmuskel. På en stol sitter en hjärnskadad och trycker desperat på sitt huvud. I mitten dansar en ung själ och runt alla dansar ett annat ungt liv med ärr som ser ut som sugmärken och läkta kniv hugg.

Alla de 7 unga vuxna, där världen inte en gång, inte två gånger, inte tre gånger, troligen oräkneliga gånger blivit av med hoppet.

Som förvirrade och osaliga andar desperat försökt hitta sin plats i det oresonliga perfekta oklandriga solsidan-Sverige där det ibland varit lättare att hitta sin gravplats och gravsten för att få ro.


Men nu istället hittat sin plats i livet med hjälp av hoppet.

 

På lördag klockan 14:00 kommer 7 av 1000-tals barncanceröverlevare i Sverige, berätta och gestalta sina livsresor från liv, genom död och till ett starkare liv. 

Kom och känn deras sköra, nakna och ärliga "hemligheter" och upplevelser. Känn hur deras konstanta misshandel av operationer, stålning, cellgifter, oro för framtid och bemötande av en oförstående omgivning och samhälle fått dem att känna sig som hemmade och nedsmutsade dörrmattor där den som redan ligger nedsmällt och misshandlad, måste orka ta sig upp och le för att inte få fler slag.


Upplev en obeskrivlig pirrande glädje som inte är av denna jord och se hur smärta växer sig stark, sten hård och smaragdglittranade hoppfullt!

 

Och glöm förgudsskull inte bort att boka in dig dagen efter, söndagen den 25 klockan 16:00, samma plats på sigatunagatan 12 på improvisationsteaten i Stockholm . I Malmö den 8:e kl 14.00 & 9:onde december klockan 13.00 på amatörteater form, Torpgatan 21.

 

__________________

Min privata syn och känsla

 Denna 3 åriga resa med hopp om livet, där jag vart med om ifrån starten 2015, har varit ovärderligt för mig och har väckt inte bara mitt fysiska liv, det har återskapat mina skådespelare drömmar, de drömmarna som var anledningarna för att jag kom till livet.

Tro mig, utan dina drömmar så finns inget liv.

Kroppen är en skådespelares viktigaste verktyg, utan sitt kroppsspråk, ansiksmimik, stadgefight- och -slapstick finness och kluriga skådespelar knep så kan du inte ge allt och visa dig naken och stark, troende på sin kroppsmotorik och publiktillställelse. Energ, kärlek och reserv är också väldigt viktigt.

I år tar denna projekt slut, och vad som händer sen får vi bara hoppas vidare på! Jag vet i alls fall att jag har hittat hoppet till att leva det liv som var ämnat för mig. Spela professionell teater (apa mig som många säger) glädja min omgivning, se glädjen spridas och komma tillbaka i mig!  

För det är bara när du är dig själv du kan leva!  

 

Tusen tack Barncancerfonden, Folke Rydén produktion, Allmänna arvsfonden, regissör och producenter Lisa Belfrage, Marianne Gustavsson, David Goldmann och resten av hopp om livet gänget! 💜🖐

upload.jpg

Hoppas vi ses där och i livet 🖐

(Boka genom att skriva till Ylva.andersson@barncancerfonden.se

 

Besök gärna www.hoppomlivet.se och min hemsida www.isakthern.se

Stor Kram //

Isak Thern  💜

Isak ThernComment