Fånga dagen...

 

Nu har jag den där smutsiga diskhögen som väntar på mig igen. Den obäddade sängen och röran runt omkring mig som jag kommer ställa i ordning. Men inte nu. Jag prioriterar bort det.

I stället för att ta det där tråkiga nu och ha det gjort, som ofta sägs. Så väljer jag att göra det tvärt om, det roliga nu och det tråkiga sen. Hade jag fått välja så hade inte det tråkiga funnits alls. Men utan det kan man ju inte uppskatta det roliga. Och hur tråkigt är det tråkiga då igentligen?

Men skulle jag dö här och nu, exakt nu. Så vill jag hellre dö med gläjen i hjärtat att jag valde att göra något för själen. Än att jag valde att diska, med tanken på att det är fint när polisen kommer för att hämta mitt lik. Hehe...

Nä skämt å sido, men jag tror det är så vi överlevare känner oss. Nästan jämt. Att man bara vill prioritera livet, lusten och leken. Nästan bara se det roliga, barnsliga och nästan det oresonligt positiva. I alla fall så tänker jag nästan hela tiden så. Men vi gör väl så antagligen för vi att sett döden och har lättare att komma ihåg den. Glädje är som en medicin, en drog för oss fast som med ett morfinberoende.

Nu tror jag att tanken faller in hos oss alla också så klart. Vi vet ju alla att allt kan hända och vi vill leva positivt. Men lever alla efter det bara för det sägs i ord? Vi gör alla val och prioriteringar och bara att överleva livet varje dag är ett stort hjältedåd. Men som för mig och alla andra 100.000 tals canceröverlevare så är det nog ännu mer viktigkt att vi väljer det som gör oss lyckliga, för stunden.

Efter ett halv A4 blogginlägg så har jag faktiskt tappat bort min röda tråd och nästan glömt vad jag ville säga. Men jag kan skylla på min förvärvade hjärnskada. Hehe.. Nä, men jag vet vad jag ville ha sagt. Lev nu och inte sen. Du gör så klart vad du vill men då slipper du ångra dig sen. "Varför gjorde jag inte det där roliga!"

Carpe Diem, people...
 
Isak ThernComment