Kurator

Vänd dig till en kurator på ditt sjukhus eller i din skola. Hos kuratorn kan du gå och prata och få både psykologiskt och praktiskt stöd. 

Read More
prataLars Rodvaldr
Elisabeth Hedins fond

Bidrag utdelas för rehabilitering och/eller till inköp av baddräkt, tatuering av ögonbryn eller dylikt. Bidragsgränsen är 5 000 kronor per sökande och står öppen för medlemmar i bröstcancerföreningarna/BRO. I första hand ges bidrag till personer med begränsad ekonomi. Vid frågor kontakta BROs kansli. Tel: 08-546 405 30. 

www.ungcancer.se

Read More
stipendierLars Rodvaldr
Himlen är överskattad

Här kan du som drabbats av cancer söka hjälp. På hemsidan står det så här: ”Det kan vara hjälp med medicinkostnader, peruk, ögonfransläggning på salong, vinterskor till ett par cytoförstörda fötter, bidrag till hotellövernattning vid second opinion i annan stad, pengar till ett barnkalas som inte hunnits med och mycket annat. Bara fantasin (och vi i styrelsen) sätter gränsen.”

www.himlenaroverskattad.se

Read More
stipendierLars Rodvaldr
Ung Cancer

Ung cancer ordnar träffar för unga som drabbats av cancer. Här kan du möta andra som befinner sig i, eller har varit i en liknande situation som du. Det enda kravet är att du blir medlem i Ung Cancer. De ordnar även anhörigträffar. 

www.ungcancer.se

Read More
träffaLars Rodvaldr
Maxa livet!

Det som började som en inspirationskonferens för vuxna barncanceröverlevare har växt till ett större projekt. Målet är att på olika sätt öka välbefinnandet hos vuxna som överlevt barncancer. Maxa livet ordnar bland annat konferenser, läger, föreläsningar och ger ut en tidning. 

www.barncancerfonden.se

Read More
träffaLars Rodvaldr
Ungdomsjobb

Om du är barncanceröverlevare mellan 19-30 som har kognitiva eller psykiska svårigheter till följd av din sjukdom kan du få hjälp med coachning för att komma in i arbetslivet. Detta är ett projekt man måste söka till! Projektet är ett samarbete mellan Barncancerfonden och Peritos ungdomsrekrytering.

www.barncancerfonden.se

Eller kontakta Marika Cassel på Barncancerfonden.

Read More
jobbaLars Rodvaldr