1.

När en hjärna strålbehandlas påverkas den på olika sätt, därför är det viktigt att ta reda på hur strålningen påverkar en växande hjärna. Det forskas det om. 

Read More
Lars Rodvaldr
2.

Barn med invandrarbakgrund riskerar att få sämre omvårdnad på grund av kulturella och språkliga skillnader. Det forskas på hur vi ska kunna möta och lösa sådana problem. 

Read More
Lars Rodvaldr
3.

Om ett barn får cancer är det viktigt att barnet kan fortstätta leva så normalt det går tillsammans med vänner och familj. Det forskas det också på, hur en familj drabbas av ett cancerbesked och hur det kan vara att förlora ett syskon i cancer. 

Read More
Lars Rodvaldr
4.

Det är viktigt att fortsätta följa den unga personen som varit sjuk så att inte cancern kommer tillbaka. Därför forskas det om hur uppföljning kan ske på så bra sätt som möjligt. 

Read More
Lars Rodvaldr
5.

D-vitamin verkar spela en större roll för vår hälsa än vad vi tidigare trott. Brist på D-vitamin är vanligt både hos friska och sjuka barn. Sjuka barn och överlevare efter cancer löper ökad risk för benskörhet och andra problem med skelettet. Därför forskas det om D-vitamin så att vi ska kunna förstå vikten av just den vitaminen för kroppen.

Read More
Lars Rodvaldr
6.

Stamcellstransplantation från en frisk person kan bota leukemi och annan cancer hos ett sjukt barn. Därför odlar och forskas det idag på så kallade stromaceller som ska kunna användas till detta. Barn som får cellgifter kan utveckla nervskador. Två patienter som hade olika nervskador blev helt återställda efter behandling med stromaceller. Nu forskas det vidare på detta. 

Read More
Lars Rodvaldr