Ola Hermanson

Seniorforskare i neurovetenskap, Karolinska Institutet

Jag heter Ola Hermanson, jag är forskare och driver en forskargrupp på Karolinska Institutet. Vi försöker lära oss mer om hjärnans utveckling och hjärnans stamceller när vi växer upp så vi kan förmedla vår kunskap till duktiga läkare som med ökad kunskap om sådana ämnen kan förbättra behandlingen av barn med cancer, framförallt hjärntumörer.

Jag älskar att jobba med kreativa människor med spännande idéer och är väldigt glad och stolt över att det går så bra för många av de som varit doktorander och medarbetare i min grupp och som nu själva bygger upp grupper och miljöer som utvecklar forskningen och lär oss mer om hjärnans utveckling och funktion.

Jag föreläser också mycket i skolor och för allmänheten, och diskuterar gärna viktiga frågor och ämnen som berör forskningen. På fritiden är, förutom min familj, mitt allra största intresse musik. Jag har bland annat drivit ett litet skivbolag och ”upptäckt” ganska framgångsrika svenska artister som till exempel the Cardigans. Själv spelar jag gitarr och sjunger i ett band som då och då fortfarande turnerar i Spanien och i Japan.

Alla forskare i vår panel

Lars Rodvaldrola