Jag vill göra det bästa av mitt liv!

När jag gick igenom min cancerbehandling så växte jag väldigt mycket som människa. Jag lärde känna mig själv på ett helt annat sätt samt att jag uppskattar saker som andra inte gör.

Jag har insett hur skört livet är och att det kan vända otroligt snabbt, därför vill inte jag gå miste om någonting i mitt liv. Jag vill lära mig att leva enligt ”carpe diem” som det så tjusigt heter. En fras som för många låter klyschig, men enligt mig är väldigt viktig och jag anser att fler människor bör tänka på detta uttryck.

När man är sjuk finns det ingenting som är viktigare än att bli frisk och man vill vara precis som alla andra. Enligt mig tar vi hälsan och välmåendet för givet och jag tror inte att vi njuter eller inser hur bra vi har det. När det händer något allvarligt så är det först då vi förstår hur bra vi egentligen hade det.

Jag vill göra det bästa av mitt liv. Jag vill aldrig behöva begränsa mig själv. Jag vill aldrig behöva oroa mig för vad andra ska tycka och jag vill aldrig behöva vara någon annan än precis den jag är.

Efter min sjukdom hade jag väldigt mycket idéer om olika saker jag ville göra. En av dessa saker var att börja blogga. Jag har alltid haft ett intresse för kläder och att använda sociala medier. Eftersom jag har mycket åsikter somjag vill förmedla så kände jag att en blogg var en bra idé. Jag hade tjejkompisar som bloggade och jag tyckte det verkade väldigt roligt och något som skulle passa mig bra.

Att vara kille och blogga är inte speciellt vanligt och i början var jag väldigt orolig hur det skulle bemötas. Jag hade inte självkänslan just då att strunta i vad folk skulle tycka utan det tog väldigt lång tid innan jag bestämde mig för att börja blogga. Ett beslut som jag aldrig kommer ångra. I början blev det en väldigt oseriös blogg där jag fokuserade mycket på kläder och lite om min vardag. Det var mest som en rolig grej att göra på fritiden. När jag började tvåan i höstas så blev min blogg fort väldigt mycket mer seriös. Jag började blogga om min sjukdom. Jag skrev väldigt mycket texter om hur allt gick till och hur jag mådde under min sjukdomstid. För mig blev detta som en dagbok och en del i min bearbetning av cancern.
 

Inlägget är tidigare publicerad i Alingsås Tidningen

Inlägget är tidigare publicerad i Alingsås Tidningen

 
Calle JosefssonComment